top of page

Група за личностно развитие, базирана на сериала Stranger thingsКакто много страшни филми преди него, така и Stranger Things е много повече от сериал за тийнейджъри, които спасяват света и се борят с чудовища от мистериозно и огледално пространство. Всеки фен на сериала може да се припознае в някоя от темите, които той засяга. А посягането към болезнени кътчета на спомените и срещата със страховете на героите е твърде познато преживяване. Травмата и суперсилата се преплитат в чудовищен танц, който хем стяга гърлото, хем води към лекота.

Какво общо има Stranger things с личностно развитие?

Ако си готов да отвориш портала към твоя Upside down, ще разбереш какво всъщност те мотивира, как работят спомените, как семейните отношения ни формират, кои са твоите суперсили. Темите за приятелствата, любовта, разочарованията, разделите, родителите и страховете ще бъдат изследвани с помощта на арт-терапевтични и преживелищни подходи, но най-вече с подкрепата на героите и чудовищата на Stranger Things. А аз ще опитам да ви преведа през онзи Hawkins, който живее във всеки един от вас. С обещанието, че “Nothing is gonna go back to the way that it was. Not really. But it’ll get better. In time.” Chief Hop

За кого е тази чудновата група за личностен и социален опит?

*Ако си на възраст между 16 и 19 години

*Ако си фен на сериала Stranger Things

*Ако имаш родител, който също като мен е фен на сериала (това условие не е задължително, разбира се)

*Ако имаш готовност да се гмурнеш в твоя Upside down


*Ако искаш да се срещнеш с други млади хора като теб

*Ако имаш интерес към психологията и искаш да научиш повече за себе си

То тогава тази пилотна и първа по рода си група е точно за теб!


Защо Анна Жукивская?


Две части от моята идентичност се срещат в ролята ми на водещ на тази иновативна група за личностен и социален опит. Аз съм огромен фен на филмите на ужасите, призрачните истории и похитените от духове къщи и същевременно с това съм психотерапевт и изследовател на човешката психика и междуличностни взаимоотношения. Метафорично казано, в моята работа често приканвам „демоните“ на моите клиенти да излязат на светло. (Не чети следващото изречение, ако не си гледал последният сезон)Подобно на Макс и нейното преживяване, когато беше под влиянието на Vecna, помагам на клиентите ми да се свържат освен с болката, която носят, но и с „любимата им песен“ и с местата в душата им, които им припомнят какво всъщност обичат и кои са наистина близките им хора. Припомнят си кои са те извън травмата, която са преживели.

За мен ще бъде удоволствие да стана част от това пътешествие и както за Dustin и компания пътешествието се случва благодарение на неговите книги, ние ще плаваме с помощта на арт-терапевтични техники, психологични теории и преживелищни моменти.

Кога?

Между 11 и 15 юли 2022, всеки ден от 10:00 до 12:30

Къде?

The Steps Ул. "Братя Миладинови" 12

За записване:

Моля родителите, които биха искали да запишат децата си, както и за тези, които биха искали да разберат повече за групата, да пишат на joukivskaia@gmail.com Моля младежите, които прояват интерес, да го обсъдят първо с родителите си.

Записването ще е отворено до запълване на местата. Цена:

За всички 5 дни цената е 200лв. Желателно е участниците да присъстват всеки ден, във всички фази на групата.


179 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page